KORYČANY: Dvacet let za vraždu? Osmnáct stačí, řekl soud vrahovi z Kroměřížska

13.03.2012 21:24

Dvacet let za vraždu? Osmnáct stačí, řekl soud vrahovi z Kroměřížska

"Jen" na osmnáct let půjde do vězení čtyřiačtyřicetiletý Jiří Bartál, který loni v Koryčanech na Kroměřížsku zavraždil osmapadesátiletou ženu. Vrchní soud totiž uznal, že původně udělený dvacetiletý trest je nepřiměřeně přísný, a o dva roky mu ho zkrátil.

(ilustrační snímek)
Ilustrační snímek | foto: SXC.hu

Podle spisu se muž se ženou v opilosti pohádali. Poté ji obžalovaný údajně několikrát udeřil do hlavy paličkou na maso a bodl do zad nožem. Žena na místě zemřela. Její tělo ukryl do vodovodní šachty domu, ve kterém s ženou bydlel. Šachtu zajistil poklopem, dům uklidil a zničil vražedné nástroje.

Obžalovaný ve svém odvolání argumentoval, že jeho vina nebyla spolehlivě prokázána. V době činu byl silně opilý, a proto si prý na nic nevzpomínal. Vyloučil ale, že by se vraždy dopustil. K poškozené údajně měl dobrý vztah. Ženu prý obžalovaný našel, až když měla v zádech zapíchnutý nůž. Poté prý zazmatkoval a její tělo ukryl.

Vrchní soud v Olomouci jeho obhajobě neuvěřil. "Zároveň ale odvolací soud dospěl k závěru, že dvacetiletý trest odnětí svobody, který je na samé horní hranici trestní sazby, je nepřiměřeně přísný. A to vzhledem k tomu, že u obžalovaného se nejedná o nějakou speciální recidivu a pohlíží se na něj jako na netrestanou osobu," uvedl mluvčí vrchního soudu Petr Angyalossy.

Zdroj: www.idnes.cz

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode